28-04-10

ontslag

 

De Interdiocesane Jeugddienst,  IJD,  laat op haar website weten geschokt en ontgoocheld te zijn over het ontslag van de Brugse bisschop: er wordt gevreesd dat het kindermisbruik het voor jongeren nog moeilijker maakt om voor hun geloof uit te komen en dat het mensen die iets verder van de Kerk vervreemd zijn, helemaal zal doen afhaken.

“IJD is diep geschokt door de bekentenis die bisschop Roger Vangheluwe heeft afgelegd over het seksueel misbruik van een kind. Het is totaal onbegrijpelijk dat zoiets is kunnen gebeuren en dat hij de zware feiten nu pas heeft bekend. De pijn en ontgoocheling is des te groter omdat wij een goede band hebben met de bisschop. Regelmatig kwam hij op bezoek tijdens een of andere activiteit, een kamp of een zendingsmoment. Hij was meerdere keren onze gast tijdens de WJD. Vele deelnemers hebben hem dan ook persoonlijk ontmoet.”

De jeugddienst van de Kerk in Vlaanderen laat er geen twijfel over bestaan dat zij (seksueel) misbruik door wie dan ook ten stelligste veroordeelt: “In het belang van de slachtoffers waarderen we de duidelijke stappen die de Kerk zet om de waarheid aan het licht te brengen.” De Brugse afdeling herhaalt de boodschap op haar webpagina met de mogelijkheid om erop te reageren.

bron : Kerknet

15:03 Gepost door webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ontslag, ijd, vangheluwe, misbruik, jongeren, geloven, kerk, vertrouwen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.