21-09-10

wonen vanuit het evangelie

 

vreugde bij gelovige gezinnen                                               om gerenoveerd kloosterpand nabij Leuven

Gelovige gezinnen zoeken steeds vaker naar nieuwe vormen van ontmoeting en verbondenheid. Dat gebeurt ook in de wijze waarop zij gestalte geven aan hun woon- en leefomgeving. Nabij Leuven groeit zo een initiatief voor gelovig ‘samenhuizen’ ,  in een voormalige priorij.

Dankzij de medewerking van de gasthuiszusters van Leuven, komt een project ‘samenhuizen omwille van het evangelie’ van de grond. De zusters stelden hun te groot geworden klooster en park ter beschikking van gezinnen. Bovendien investeerden ze fors in de noodzakelijke verbouwingen. Dankzij een erfpachtovereenkomst met de congregatie heeft het Godsvriendenhuis – een fraterniteit in Herent – een project kunnen uitwerken voor bewoning door gelovige gezinnen. Zo kan ook de religieuze traditie van onthaal en gastvrijheid worden voortgezet én kan men de christelijke aanwezigheid in het nabije rusthuis ondersteunen. Het hele project wordt mee gedragen door een groep van tochtgenoten-vrijwilligers. Ervaren geestelijke begeleiders, gevormd in de grote spirituele traditie van de Kerk, verlenen hun medewerking.

Het gerenoveerde kloostergebouw biedt woonruimte met voldoende autonomie voor enkele gezinnen en alleenstaanden. Voorts zijn er gemeenschappelijke ruimtes voor verfrissende ontmoetingen en een boeiend samenleven. Zo zijn er onder andere een vergaderzaal, een ontmoetings- en gebedsruimte, een mooie tuin en enkele gastenkamers.

Dit initiatief stelt zich in dienst van de kerkgemeenschap en hecht belang aan het dagelijks samen bidden en aan gemeenschapszin. Wekelijks staan een gezamenlijke maaltijd en een huisvergadering op het programma. Bewoners worden aangesproken op en gesteund in hun verlangen om te groeien in geloof en in authentiek delen en leven vanuit het evangelie. Onthaal en gastvrijheid krijgen gestalte doorheen diverse activiteiten in en om het huis. Gods vriendschap mag er tastbaar worden doorheen verbondenheid, respect en solidariteit.

Is zo een gelovig ‘samenhuizen’ iets voor u? Dan kun je je aanmelden voor een infovergadering op vrijdag 24 september om 19.30 uur (onthaal vanaf 19.15 uur) op     0478 29 26 17.

Het gerenoveerde kloostergebouw in Herent.

Het gerenoveerde kloostergebouw in Herent. Bron: E.B.

Woongelegenheid voor verscheidene gezinnen met voldoende autonomie voor elk gezin.

Woongelegenheid voor verscheidene gezinnen met voldoende autonomie voor elk gezin. Bron: E.B.

SAMENHUIZEN MET GELOOFSGENOTEN    (Persdienst Aartsbisdom / Gasthuiszusters van Leuven / Godsvriendenhuis, Herent)

 

De commentaren zijn gesloten.