17-10-10

missing you - ontmoetingsdag

 

 

 
 

 

 Missing You 2010
zaterdag 13 november 2010 

in het Huis van de Sport
 Boomgaardstraat 22, 2600 Antwerpen

Bijeenkomst voor jongeren (9-30 jaar)
die met verlies te maken hebben:
jongeren die een broer of zus verloren,
een ouder verloren,
een vriend verloren,... 

Missing You brengt voor de tiende keer jongeren samen van 9+, 12+, 16+ en 19+ die met verlies te maken hebben: ieder heeft een broer of zus, een ouder, een vriend of vriendin, een grootouder, … verloren. Verschillende kinderen, jongeren en jongvolwassenen vinden het belangrijk om hun ervaringen hierover te delen met lotgenoten.

Dit kan op deze dag !


In de voormiddag vertellen enkele jongeren over de verwerking van hun verlies. Daarna gaan we over verschillende thema’s in gesprek in kleine groepjes. ’s Namiddags kan je deelnemen aan één van de creatieve workshops. Tijdens zo’n workshop kan je – nieuwe – mogelijkheden ontdekken om met je verlies om te gaan.Je bent van harte welkom !

Verloop van de dag:

¤ 09u30: Onthaal (van jongeren, ouders, begeleiders, …)
¤ 10u00: Getuigenissen en gesprek in kleine groepjes
¤ 12u30: Broodjeslunch
¤ 13u30: Workshops *
¤ 15u45: Afronding van de workshops
¤ 16u00: Afsluiting
¤ 17u00: Wel thuis !

* Ben je 19+ dan kan je kiezen tussen 3 workshops. Bij teveel inschrijvingen kan het zijn dat de door jou gekozen workshop reeds volzet is. Je kan dan deelnemen aan een andere workshop.


V O O R M I D D A G

Eerst getuigen enkele jongeren over hun eigen verlieservaring.
Dan gaan jullie in kleine groepen in gesprek over:

Moeilijke dagen
Leven na de dood?
Storm van gevoelens?
Hoe reageren anderen?
Herinneringen om te koesteren
Hoe nu verder?


N A M I D D A G

Je kan deelnemen aan één van de workshops die voor jouw leeftijd worden aangeboden:


Workshops:

Poppen (9 - 12)

Stap mee in de wondere wereld van de poppen. Onder begeleiding van een professionele poppenspeler worden je ondergedompeld in het figurentheater. Alle kneepjes van het vak (manipulatie, stem, typering, ...) wordt in een intensieve en vooral erg interactieve workshop aangeleerd. De poppenspeler komt met een karrevracht poppen. Even later stap je zelf met tonnen verbeelding en poppenervaring weer buiten ...
- Elisabeth

Bibliodrama (12 - 15)

Heb je veel fantasie? Hou je van improviseren? In BIBLIODRAMA verkennen we een verhaal op een intense, speelse en creatieve manier. We kruipen in de huid van de personages van het verhaal, om te voelen wat zij voelden en te denken wat zij dachten. Zo kan het verhaal een spiegel worden voor ons eigen leven.
- Suzanne

Samenspel (16 - 18 )

Tijdens deze workshop krijg je de kans om op een ongedwongen manier in contact te komen met leeftijdsgenoten. Op een creatieve wijze trachten we uiting te geven aan datgene wat tot nu toe vaak in stilte beleefd werd. Aan de hand van een waaier van spelvormen worden allerlei gevoelens, gedachten, herinneringen en nieuwe ervaringen met elkaar gedeeld.
Jij beslist zelf wat je precies wilt delen met de anderen. Daarnaast krijg je een “buddy” met wie je deze namiddag samen doorloopt.
Tijdens het ‘Samenspel’ willen we op een ontspannen manier werken rond ons verlies. We maken er een leuke namiddag van waar er plaats is voor verdriet én voor plezier.
- Caroline en Mieke

Film (19 + )

We bekijken samen de kortfilm ‘Father and daughter’ (waarin een meisje afscheid neemt van haar vader). De film zit vol prachtige beelden en symbolen. Daarmee gaan we aan de slag.
- Leen en Katrien

Expressief dansen ( 19 + )

Dans is een middel om zonder woorden uiting te geven aan gevoelens, emoties en al wat er binnenin jezelf aanwezig is.Het lichaam is het instrument waarmee we tot deze expressie kunnen komen.
In deze workshop leren we dit lichaam beter kennen in beweging,krijgen we impulsen hoe we ons kunnen uiten,loslaten,vertrouwen.
We dansen zowel individueel als met elkaar, leren hoe we elkaar kunnen aanvoelen en hierop inspelen en ervaren de positieve energie die dans met zich meebrengt.
- Lien

Mozaïeken (19 + )

We gaan samen een bloempot mozaïeken. Wij zorgen voor het nodige materiaal: kleurige scherven,lijm en een bloempot. Alles wat je moet meebrengen is je inspiratie (en bij gebrek daaraan zijn er boeken met voorbeelden). Je mag ook een klein aandenken (vb.juweeltje , knoopje) meebrengen om te verwerken in het geheel. Als je klaar bent, krijg je ook nog zaadjes aangeboden zodat je in je pot het nieuwe leven kan verwelkomen.
- Eline en Cindy

 

bron:http://www.missingyou.be/Ontmoetingsdagen/O10.html

De commentaren zijn gesloten.