04-12-10

taize eindejaar

 

Grote belangstelling voor Taizé aan de Maas

Hilversum (Van onze redactie) 20 november 2010 - De Broeders van Taizé zijn aangenaam verrast door het grote aantal aanmeldingen voor de Europese jongerenontmoeting in Rotterdam. Zij verwachten geen 20.000 maar 25.000 jongeren. Dat zegt broeder Sebastiaan, één van de broeders die in Rotterdam de ontvangst van de voor Europese jongeren tussen Kerstmis en Oud en Nieuw voorbereidt.

Slaapplaatsen
Aanvankelijk dachten de broeders dat minder jongeren als gevolg van de economische crisis aan de manifestatie zouden deelnemen, maar dat blijkt dus niet het geval. Wel doemt er voor de broeders een nieuw probleem op. Er moeten nog 5000 extra slaapplaatsen worden gevonden.

Gastvrijheid
De broeders en de ruim 150 lokale kerken in en rond Rotterdam hopen dat particulieren logeerruimte gastvrij ter beschikking stellen. Wat broeder Sebastiaan betreft hoeven dat niet alleen families te zijn die tot een kerkgenootschap behoren. De broeders vertrouwen op de Hollandse gastvrijheid, vooral van gezinnen die op maximaal één uur reizen van Rotterdam wonen.

 bron: katholieknederland.nl

De commentaren zijn gesloten.