03-12-10

taize rotterdam

 

RKK en EO brengen tv-magazine over Taizé in Nederland

Hilversum (Van onze redactie) 1 december 2010 - Vanaf 27 december tot en met 31 december zenden RKK en EO een dagelijks verslag uit van de 33ste Taizé Jongerenontmoeting in Rotterdam. Tienduizenden jonge pelgrims uit heel Europa komen de laatste week van het jaar samen om hun christelijk geloof te vieren. Zij doen dat in het ritme van de oecumenische broederschap van Taizé: met eenvoudige vieringen, in stilte zittend op de grond.

Ahoy
Het spirituele evenement, waarbij zo'n 25.000 jongeren uit heel Europa worden verwacht, vindt vooral plaats in Ahoy. Dagelijks vinden hier de Taizé-vieringen plaats. Die staan bekend om hun eenvoud: het zingen van meditatieve liederen, het bidden van gebeden die uit weinig woorden bestaan en het luisteren naar een Bijbellezing in meerdere talen.


Reflectie
Het tv-magazine Taizé in Nederland van RKK en EO sluit aan bij het ritme van Taizé en heeft ruim aandacht voor stilte en gebed. "Geen schreeuwerige televisie, maar een moment van reflectie aan het einde van de middag", aldus een RKK-woordvoerder.

Samenwerking
RKK en EO werken voor het eerst werken om een oecumenisch evenement te verslaan. Samen staan de omroepen stil bij de oorsprong van Taizé, de kracht van de stilte en de betekenis van deze massale jongerenontmoeting.Taizé in Nederland: vanaf 27 december t/m 31 december om 17.05 uur bij EO/RKK op Nederland 2

 

bron:katholieknederland.nl

De commentaren zijn gesloten.