05-12-10

taize

 

Organisatie Taizé aan de Maas zoekt dringend slaapplaatsen

Hilversum (Van onze redactie) 1 december 2010 - Het aantal deelnemers aan de Europese Jongerenontmoeting 2010 van Taizé in Rotterdam is hoger dan verwacht. De organisatie is daarom  op zoek naar extra slaapplaatsen voor duizenden jongeren uit heel Europa.

Meer dan 25.000 jongeren
Het spirituele evenement 'Taizé aan de Maas' wordt gehouden van 28 december 2010 tot en met 1 januari 2011 in Ahoy. Aanvankelijk werden er vanwege de economische crisis slechts 20.000 jongeren verwacht, maar het aantal inschrijvingen zal hoger worden dan 25.000. De organisatie heeft daarom een beroep gedaan op de gastvrijheid van gastgezinnen in de Randstad.

  2 vierkante meter
“Deze oproep is niet alleen gericht aan mensen in Rotterdam zelf, maar aan iedereen die op één uur reizen met het openbaar vervoer van Ahoy af woont”, aldus een woordvoerder van de organisatie. “De jongeren brengen slaapzak en matje mee.   Twee vierkante meter  is genoeg om iemand te ontvangen."


Eenvoudig ontbijt
De jongeren verlaten hun logeeradres ’s ochtends rond 8 uur en komen rond 10 uur ’s avonds terug. Het middag- en avondeten krijgen zij in Ahoy. Naast twee vierkante meter  wordt van de gastgezinnen gevraagd hun een eenvoudig ontbijt aan te bieden en, zo mogelijk, hen uit te nodigen voor het avondeten op Oudejaarsavond.

 

Poznan
Het is de 33ste keer dat Taizé de Europese jongerenontmoeting organiseert. Vorig jaar vond deze plaats in de Poolse stad Poznan; zo'n 50.000 christelijke jongeren baden er tijdens de jaarwisseling voor de wereldvrede. In 2008 vond het spirituele evenement plaats in Brussel. Toen namen ruim 40.000 jongeren eraan deel.

bron:katholiek nederland

De commentaren zijn gesloten.