10-03-11

uitnodiging

 

Gelovige gezinnen bewonen gerenoveerd kloosterpand

 HERENT (RKnieuws.net) - Ook in Vlaanderen worden gelovigen zich steeds meer bewust van hun ‘diasporasituatie’.  De traditionele parochiegemeenschappen ebben weg en gelovigen wonen alsmaar verder van elkaar verspreid. Die situatie van verbrokkeling brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en vraagt om een gedurfde visie en toekomstgerichte antwoorden.

Gelovige gezinnen zoeken daarom naar nieuwe vormen van ontmoeting en verbondenheid. Dat gebeurt ook in de wijze waarop zij gestalte geven aan hun woon en leefomgeving.

In Herent groeit zo een initiatief voor gelovig ‘samenhuizen’ in een voormalige priorij. Vergelijkbare initiatieven ontstonden eerder in Brussel en Mechelen.

Dankzij de medewerking van de Gasthuiszusters van Leuven, komt een project ‘samenhuizen omwille van het evangelie’ van de grond in Herent Leuven. De zusters stelden hun te grote klooster en park ter beschikking van gezinnen. Bovendien investeerden ze fors inde noodzakelijke verbouwingen. Dankzij een erfpachtovereenkomst met de congregatie heeft het Godsvriendenhuis – een fraterniteit in Herent – een project kunnen uitwerken voor bewoning door gelovige gezinnen. Zo kan ook de religieuze traditie van onthaal en gastvrijheid worden voortgezet én kan men de christelijke aanwezigheid in het nabije rusthuis ondersteunen.

Het gerenoveerde kloostergebouw biedt woonruimte met voldoende autonomie voor enkele gezinnen en alleenstaanden. Voorts zijn er gemeenschappelijke ruimtes voor ontmoetingen en samenleven. Zo zijn er onder andere een vergaderzaal, een ontmoetings- en gebedsruimte, een mooie tuin en enkele gastenkamers.
bron: rorate

De commentaren zijn gesloten.