07-03-11

WYD

 

BRUSSEL (KerkNet/SIR) – Kardinaal Antonio Maria Rouco Varela, de aartsbisschop van Madrid die vorige week herkozen werd als voorzitter van de Spaanse bisschoppen, nodigt alle gelovigen, en in het bijzonder jongeren, uit om deel te nemen aan de Wereldjongerendagen van augustus in Madrid. Daarvoor worden twee miljoen jongeren uit de hele wereld verwacht. De voorbereidingen van ‘Madrid 2011’ werden al twee jaar geleden gestart. Momenteel toeren het kruis van de Wereldjongerendagen en de Mariaicoon in de Spaanse bisdommen om er jongeren enthousiast te maken voor het evenement.

Kardinaal Varela: “Er bestaat een grote nood aan een nieuwe evangelisatie die Christus bekendmaakt, ook al gaat dat aanbod tegen onze cultuur in. Ik ben ervan overtuigd dat jongeren ook vandaag nog op dit getuigenis wachten, dat zij dit willen leren kennen.” De kardinaal zegt nog dat de jongeren de kans krijgen om de Kerk tijdens de Wereldjongerendagen op een unieke manier te leren kennen. “Jongeren zijn op zoek naar Christus en zij zoeken anderen waarmee zij hem kunnen ontmoeten, hem kunnen leren kennen en hem kunnen volgen.”

 

  

De aartsbisschop van Madrid overhandigde de paus recentelijk de eerste rugzak van de Wereldjongerendagen Bron: http://www.madrid11.com

bron : kerknet

De commentaren zijn gesloten.