29-05-11

WYD

 

Documentaire over wereldjongerendagenflashmob ‘God is a DJ’

Geplaatst door onze redactie op vrijdag 27 mei 2011 om 10:20u

BRUSSEL (RKnieuws.net) - Op 16 april voerde IJD, jongerenpastoraal Vlaanderen in Leuven een flashmob op op het nummer ‘God is a DJ’. Bedoeling was om promotie te maken voor de Wereldjongerendagen die deze zomer in Madrid plaatsvinden. Via verschillende videoplatforms werd de flashmob ondertussen meer dan 32000 keer bekeken. Wie bovendien in Google ‘God is a DJ flashmob’ intikt, krijgt meer dan 20 pagina’s met lijsten van sites waarin sprake is over de flashmob. Het filmpje blijft de wereld rondgaan.

Over het hele project werd nu ook een documentaire gemaakt. Deze film toont de totstandkoming van de flashmob: van de eerste ideeën en brainstorm tot de uitvoering op 16 april. Het is een verrassende blik achter de schermen van een groots project. Wie de film ziet, staat te kijken van de complexiteit van de organisatie van deze op het eerste zicht spontante promotiestunt voor de Wereldjongerendagen.

De video brengt bovendien het verhaal van Nils en Kimberly: 2 gelovige jongeren die meegaan naar Madrid. Hun getuigenis is de rode draad doorheen de meeslepende documentaire.
Op het einde van de film hoor je verschillende quotes waarin jongeren vertellen over het belang van de Wereldjongerendagen voor hun geloofsontwikkeling. Daaruit blijkt nogmaals hoe ontzettend belangrijk dit event is voor de Vlaamse jonge gelovigen. Ze ervaren er niet alleen authentiek christendom, maar worden er ook bemoedigd in hun keuze om als gelovige door het leven te gaan. Gelovige broers en zussen van over de hele wereld ontmoeten, blijkt een bijzonder belangrijke motivatie te zijn om naar de Wereldjongerendagen te trekken.

 

bron: rorate

De commentaren zijn gesloten.