07-06-11

plus

Zomerkamp waar over geloof spreken geen taboe is

 HAASRODE (RKnieuws.net) - De afdeling Vlaams-Brabant en Mechelen van Jongerenpastoraal Vlaanderen (IJD) organiseert jaarlijks bij het begin van de zomer een kamp voor jongeren. Dit keer slaat IJD de tenten op in het Sint-Albertuscollege in Haasrode. Van 4 tot 9 juli vindt daar het Pluskamp plaats.

Pluskamp 2011

Dat kamp richt zich tot jongeren tussen 12 en 18 jaar die graag een kamp met een ‘plus’ beleven. Het Pluskamp biedt natuurlijk de klassieke ingrediënten zoals werken in leefgroepen, slapen in tenten, buiten leven, de dagtocht, het kampvuur, de zangstonde en spelletjes allerhande. Daarnaast is er ook ruim plaats om ernstige zaken bespreekbaar te maken, om tot rust te komen in de Stille Ruimte of om over diverse onderwerpen uit te wisselen met leeftijdgenoten. Voorts biedt het kamp aan de deelnemers de kans om geloof, God en Jezus een plaats te geven in hun leven. Dit jaar zet het thema ’Ten voeten uit’ de kampeerders op weg met het evangelie van de voetwassing. Elke leefgroep neemt ook gedurende een halve dag een concreet engagement op zich.

Naast de activiteiten in de leefgroepen, zijn er nog tal van keuzemogelijkheden. Zo is er elke dag een gevarieerd aanbod van animatie. Van voetbal, volley- en basketbal over (volks)dansen en pleinspelen, tot zich volledig creatief uitleven in het ‘Ateljee’.

De leefgroepbegeleiders zijn al een hele poos bezig het thema concreet gestalte te geven in tal van activiteiten, om zo weer met een stevig Pluskamp te kunnen uitpakken! Daarnaast staat ook een heuse kookploeg klaar om weer te zorgen voor heerlijke én eerlijke maaltijden: zoveel als mogelijk gebruikt men bij het koken producten van fair trade (eerlijke handel) of streekproducten.

Meer info: IJD Vlaams-Brabant en Mechelen (Kristl Van Cleemput), 0493 51 43 22

De commentaren zijn gesloten.