28-08-11

familiedag

 Je bent zo mooi anders - Interdiocesane familiedag

9 Oktober 2011
Je bent zo mooi anders - Interdiocesane familiedag

‘Je bent zo mooi anders’ is het thema van de familiedag van zondag 9 oktober 2011 in de abdij van Averbode. Deze dag is een initiatief van de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal (IDGP) en de diocesane diensten voor gezinspastoraal, in samenwerking met CCV, IJD en de abdij van Averbode.

De familiedag is een uitgelezen kans om nieuwe inzichten en ervaringen rond anders-zijn en diversiteit op te doen, om kennis te maken met werkvormen waarbij een Bijbelverhaal tot leven komt, om initiatieven rond relatieverdieping en het aanbod voor gezinnen in de Vlaamse kerk te leren kennen, om inspiratie op te doen voor initiatieven en activiteiten in de eigen parochie, om andere zoekende en gelovige gezinnen te ontmoeten …
Kortom: een dag van verdieping, verrijking, ontmoeting en ontspanning. Een dag om te beleven met je gezin, (klein)kinderen, (groot)ouders, familie, gezinnenwerking, gezinsgroep, vereniging, parochie ... Ook wie alleen komt, is welkom.


Dit jaar gaat veel aandacht naar activiteiten en werkwinkels voor volwassenen, kinderen en tieners samen, zodat het een echte gezinsdag wordt. Daarnaast zijn er zowel in de voor- als de namiddag lezingen en werkwinkels per leeftijdsgroep. Voor baby's, peuters en kleuters is er kinderopvang met speel- en slaapruimte. Na de eucharistievering met de abdijgemeenschap kan iedereen aanschuiven aan het buffet.  De dag eindigt met een groot familiespel.

De folder met het volledige programma en een beschrijving van de lezingen en werkwinkels staat vind je hier

Deelname kost € 3 per kind en € 5 per volwassene, met een maximum van € 15 per gezin. Gezinnen die vóór 20 september 2011 inschrijven en hun bijdrage overschrijven, betalen slechts € 13 per gezin.

Voor verdere info, folders en inschrijvingen kan je terecht bij de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal (IDGP): www.gezinspastoraal.be, tel. 016 32 84 29 of 30 en e-mail: IDGP@kerknet.be.

De commentaren zijn gesloten.