05-10-11

familiedag in averbode

 

INTERDIOCESANE FAMILIEDAG IN AVERBODE

Bron: IDGP

  9 oktober  -  Abdij van Averbode

 De dag van verdieping, verrijking, ontmoeting en ontspanning , kreeg als thema ‘Je bent zo mooi anders’.

“De familiedag is een uitgelezen kans om nieuwe inzichten en ervaringen rond anders-zijn en diversiteit op te doen, om kennis te maken met werkvormen waarbij een Bijbelverhaal tot leven komt, om initiatieven rond relatieverdieping en het aanbod voor gezinnen in de Vlaamse kerk te leren kennen, om inspiratie op te doen voor initiatieven en activiteiten in de eigen parochie. De dag is ook een kans om andere zoekende en gelovige gezinnen te ontmoeten“, zegt Hilde Pex, coördinator van de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal

Dit jaar gaat er volgens haar veel aandacht naar activiteiten en werkwinkels voor volwassenen, kinderen en tieners, zodat het een echte gezinsdag wordt. “Zowel in de voor- als namiddag zijn er lezingen en werkwinkels per leeftijdsgroep. Voor baby's, peuters en kleuters is er kinderopvang met speel- en slaapruimte. Na de eucharistieviering met de abdijgemeenschap kan iedereen aanschuiven aan het buffet. De dag eindigt met een groot familiespel.”

De folder met het volledige programma en een beschrijving van de lezingen en werkwinkels staat online op www.gezinspastoraal.be (doorklikken naar ‘Familiedag’). Gezinnen die vóór 20 september 2011 inschrijven en hun bijdrage overschrijven, betalen slechts 13 euro per gezin. Meer info: www.gezinspastoraal.be, tel. 016-32 84 29 of 30 of via e-mail bij IDGP@kerknet.be.

 

bron:  http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=10...

De commentaren zijn gesloten.