20-06-12

filmkring

 

 

Onze laatste filmavond voor de zomervakantie komt in zicht: Maandag 25 juni 2012 om 19:30u. We sluiten het drieluik, met als thema Aards@Paradijs, af met Les neiges du Kilimandjaro  

 

 
In Les neiges du Kilimandjaro (2011) werkt de veelzijdige Zuid-Franse regisseur Robert Guédiguian zijn eigen verhaal uit vanuit een sterk sociaal engagement. Hij situeert consequent al zijn films in de kosmopolitische havenstad Marseille waar hij is geboren, leeft en werkt. De stad met zijn mensen van vlees en bloed is zijn aards paradijs. Dat betekent geenszins dat hij blind is voor problemen en de moeilijkheden. Integendeel. Het verhaal is immers geïnspireerd op het gedicht van Victor Hugo, Les pauvres gens. Concreet vertelt Guédiguian het verhaal van Michel en Marie-Claire, die dertig jaar gehuwd zijn. Zij vormen de draaischijf van een reflectie over sociale solidariteit, generatieverbondenheid en existentiële zingeving.  De film won de Publieksprijs voor Beste Film te Valladolid.

 

 

Je kunt inschrijven  via de website, of door een mailtje naar jefvanheuckelom@gmail.com. Wacht niet te lang met inschrijven, want voor je het weet is de filmavond volzet (8 pers. max.).

 

17:59 Gepost door webmaster in Actualiteit, Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.